10 kultowych piekarni rzemieślniczych w Warszawie

10 kultowych piekarni rzemieślniczych w Warszawie

Źródło:
Wyświetl ten post na Instagramie

Post udostępniony przez RDEST (@rdest_piekarnia)

Rozwiń

Rdest, ul. Puławska 38

Mała i niepozorna piekarnia na Starym Mokotowie słynie z pysznego, rzemieślniczego pieczywa. Z racji tego, że chleb jest wyrabiany na miejscu, codziennie możemy trafić na różne rodzaje wypieków.

Rozwiń
foto:
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez BĘDZIE DOBRZE (@bedziedobrze.piekarnia)
Rozwiń

Będzie dobrze, ul. Puławska 23/25

W "Będzie dobrze" warto zaopatrzyć się w wypieki, ponieważ tutejszy chleb jest wyrabiany z najlepszych dostępnych składników. Ponadto odwiedzając lokal, można zobaczyć pracownię, w której powstają przysmaki.

Rozwiń
foto:
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez Bread Morning! (@breadmorning)
Rozwiń

Bread morning, al. KEN 15/U6

"Bread morning" zaopatruje mieszkańców Ursynowa w rzemieślnicze wypieki. Pieczywo przygotowywane jest wyłącznie z naturalnych składników. Szczególnie ważnym elementem receptury jest naturalny zakwas.

Rozwiń
foto:
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez RANO piekarnia rzemieślnicza (@rano_piekarnia)
Rozwiń

Rano piekarnia, ul. Stalowa 47

W "Rano" wszystkie chleby są na zakwasie, a w ofercie piekarni znajdują się m.in. chleb z pełnym ziarnem, chleb żytni z ziarnami i klasyk - pszenny na zakwasie. W soboty można tam spróbować pysznych ciast i innych słodkości.

Rozwiń
foto:
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez DEJ ⚪️Piekarnia Rzemieślnicza ⚪️ Stare Bielany (@dej_piekarnia)
Rozwiń

DEJ piekarnia, ul. Płatnicza 57

Do piekarni "DEJ" warto przyjść z wielu powodów, ale tym głównym są oczywiście rzemieślnicze produkty z najlepszej jakości składników. 

Rozwiń
foto:
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez chlebotwórcy_piekarnia (@chlebotworcy)
Rozwiń

Chlebotwórcy, ul. Gen. Tadeusza Pełczyńskiego 3/U1

Piekarnia znana jest również z wypieku morning buns, czyli bułeczek z ciasta jak na croissanty, bogato obsypanych cukrem. Wszystkie chleby powstają na miejscu. Znajdziecie tu chleb pszenny, pszenny z ziarnami, żytni, pszenno-żytni, bagietki.

Rozwiń
foto:
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez Manufaktura Wypieków Pozorek (@manufaktura_wypiekow)
Rozwiń

Manufaktura Wypieków Pozorek, ul. Jadowska 2

Rodzinna piekarnia, która jest obecnie prowadzona przez wnuków założyciela lokalu, Mariana Pozorka. Piekarnia kontynuuje produkcję zgodnie z recepturami z dawnych lat. Tutaj piekarze przerabiają kwas codziennie od lat, ręcznie formują i pieką chleb, a do tego używają tylko naturalnych składników.

Rozwiń
foto:
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez Cała W Mące - Piekarnia (@calawmacepiekarnia)
Rozwiń

Cała w mące, ul. Krasińskiego 18

Piekarnia "Cała w mące" swoich wypiekach używa mąk pełnoprzemiałowych i specjalizuje się w wyrabianiu chlebów ze starych odmian zbóż. Pracują na mąkach i składnikach najwyższej jakości, a ideą tego miejsca jest robienie chleba smacznego i wartościowego, który sam w sobie może być posiłkiem.

Rozwiń
foto:
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez Piekarnia Piwoński (@piekarnia_piwonski)
Rozwiń

Piekarnia Piwoński: Leopolda Staffa 2, Słowackiego 45, Puławska 29

Piekarnia Piwoński to miejsce z tradycją, gdyż wypiekiem pieczywa zajmuje się już od 60 lat. Wypieki powstają z mąk z rodzinnych młynów, a chleby są robione na naturalnym zakwasie wolnorosnącym.

Rozwiń
foto:
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez Żywiciel (@zywicielchleb)
Rozwiń

Żywiciel: Wawelska 62, Filtrowa 81

Piekarnia Żywiciel jest specjalistą w swoim fachu. Specjalizuje się w wypiekaniu chlebów, bułek i słodkości na bazie naturalnych składników i tradycyjnych receptur wypieku. Tu znajdziesz chleby na zakwasie, m.in. pszenne, z orkiszem czy żytnie.

Rozwiń
foto:
Powrót
Piekarnia
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email