Mała i niepozorna piekarnia na Starym Mokotowie słynie z pysznego, rzemieślniczego pieczywa. Z racji tego, że chleb jest wyrabiany na miejscu, codziennie możemy trafić na różne rodzaje wypieków.
W "Będzie dobrze" warto zaopatrzyć się w wypieki, ponieważ tutejszy chleb jest wyrabiany z najlepszych dostępnych składników. Ponadto odwiedzając lokal, można zobaczyć pracownię, w której powstają przysmaki.
"Bread morning" zaopatruje mieszkańców Ursynowa w rzemieślnicze wypieki. Pieczywo przygotowywane jest wyłącznie z naturalnych składników. Szczególnie ważnym elementem receptury jest naturalny zakwas.
W "Rano" wszystkie chleby są na zakwasie, a w ofercie piekarni znajdują się m.in. chleb z pełnym ziarnem, chleb żytni z ziarnami i klasyk - pszenny na zakwasie. W soboty można tam spróbować pysznych ciast i innych słodkości.
Chlebotwórcy, ul. Gen. Tadeusza Pełczyńskiego 3/U1
Piekarnia znana jest również z wypieku morning buns, czyli bułeczek z ciasta jak na croissanty, bogato obsypanych cukrem. Wszystkie chleby powstają na miejscu. Znajdziecie tu chleb pszenny, pszenny z ziarnami, żytni, pszenno-żytni, bagietki.
Rodzinna piekarnia, która jest obecnie prowadzona przez wnuków założyciela lokalu, Mariana Pozorka. Piekarnia kontynuuje produkcję zgodnie z recepturami z dawnych lat. Tutaj piekarze przerabiają kwas codziennie od lat, ręcznie formują i pieką chleb, a do tego używają tylko naturalnych składników.
Piekarnia "Cała w mące" swoich wypiekach używa mąk pełnoprzemiałowych i specjalizuje się w wyrabianiu chlebów ze starych odmian zbóż. Pracują na mąkach i składnikach najwyższej jakości, a ideą tego miejsca jest robienie chleba smacznego i wartościowego, który sam w sobie może być posiłkiem.
Piekarnia Piwoński to miejsce z tradycją, gdyż wypiekiem pieczywa zajmuje się już od 60 lat. Wypieki powstają z mąk z rodzinnych młynów, a chleby są robione na naturalnym zakwasie wolnorosnącym.
Piekarnia Żywiciel jest specjalistą w swoim fachu. Specjalizuje się w wypiekaniu chlebów, bułek i słodkości na bazie naturalnych składników i tradycyjnych receptur wypieku. Tu znajdziesz chleby na zakwasie, m.in. pszenne, z orkiszem czy żytnie.