
Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Zbyszko Siemaszko, Kobieta pracująca w kuchni na Mokotowie, 1955–60, Narodowe Archiwum Cyfrowe/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Talerz z tzw. serwisu sułtańskiego, 1776–1777, Muzeum Warszawy, M. Kalina, M. Matyjaszewski/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Serwis do przypraw, Bracia Buch, l. 80. XIX w., Muzeum Warszawy, A. Czechowski/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Czajnik elektryczny, l. 30. XX w., Muzeum Warszawy, A. Czechowski/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Pola Dwurnik, Kaskaderka, 2015, dzięki uprzejmości artystki/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Sylwester „Kris” Braun, Powstańcza kuchnia polowa na podwórzu kamienicy przy ul. Kredytowej 3, 1944, Muzeum Warszawy/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Kuchnia obozowa Dulagu 121 w Pruszkowie, 1944, Muzeum Warszawy/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Henryk Poddębski, Wnętrze jadalni w Zakładzie Wychowawczym „Nasz Dom” na Bielanach, 1939, Muzeum Warszawy/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Jan Feliks Piwarski, Drukarnia Banku Polskiego, Kiszki z pieprzem, 1841, Muzeum Warszawy/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Akcja rozdawania gorącej herbaty z związku z panującymi mrozami zorganizowana z inicjatywy Zarządu Miejskiego w Warszawie, 1935, Narodowe Archiwum Cyfrowe, Archiwum „Ilustrowanego Kuriera Codziennego”/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Rafał Milach, Bez tytułu, z cyklu Ba Lan, 2005–2008, Muzeum Warszawy/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Bar mleczny Familijny, 1972, Narodowe Archiwum Cyfrowe, Archiwum Grażyny Rutowskiej/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Edward Hartwig, Saturator, l. 70. XX w., Muzeum Warszawy/ Materiały prasowe

Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska (Muzeum Warszawy, 17.10.2024-17.04.2025)
Autor: Aleksander Gierymski, Ogródek Prado na Saskiej Kępie, 1884, ilustracja z „Tygodnika Powszechnego” 1884, nr 40, s. 633, Mazowiecka Biblioteka Cyfrowa/ Materiały prasowe
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...