Danie dla prawdziwych miłośników różnorodnych smaków. Restauracja Chicago Pizzza zaprezentowała całkiem niedawno nową ofertę swojego menu, w którym znalazła się dotąd nieznana pozycja. Możliwe, że pozostanie nieznana jeszcze przez dłuższy czas, ponieważ, aby ją spróbować należy wydać więcej niż minimalna krajowa.
Lokal Chicago Pizza. Czego możemy się spodziewać?
Pizza w stylu chicagowskim to prawdziwa gratka dla fanów nietypowych rozwiązań i zabawy ciastem. Pizza swoim kształtem przypomina wyrosłe ciasto i właśnie ten zabieg ma być jej znakiem rozpoznawczym. W ofercie Chicago Pizzza każde danie waży w granicach 1,5 kilograma, waga samej mozzarelli zaczyna się od 0,5 kilograma.
Do wyboru mamy 14 rodzajów pizz, wśród których nie ma tradycyjnego podziału pod względem wielkości. Gdy zgłodniejemy, możemy zdecydować się na 28-centymetrową całą pizzę, której koszt wynosi zazwyczaj 99 złotych, 20-centymetrową "mini" od 70 do 85 złotych oraz 14-centymetrową "połówkę" za 55 złotych w każdym wariancie.
Ogony homara i czarny kawior w pizzy. Tylko za 3 tys. złotych
Wyjątkiem w prezentowanym przez restaurację Chicago Pizzza menu jest pozycja "Złota Chicago". Wprowadzona całkiem niedawno pizza została okrzyknięta mianem najdroższej pizzy w Warszawie, ale i całym kraju. Koszt ekskluzywnej pizzy wynosi równo 3333 złote. Przez swoją nowość prawdopodobnie jej smak nie jest jeszcze szerzej znany, niemniej ustalona cena nie wskazuje, żeby miało się to zmienić.
Za niebagatelną ceną powinna iść wysoka jakość i brak miejsca na niedociągnięcia. Najdroższa pizza w Warszawie składa się z karaibskich ogonów homara po bretońsku, medalionów z cielęciny A5+ Wagyu, sosu camembert, parmezanu oraz mozzarelli. Oprócz stałych składników wchodzących w skład pizzy, pozycja podawana jest ze słoiczkiem czarnego kawioru i jadalnego złota.
"Złota Chicago" przyrządzana jest wyłącznie na specjalne zamówienie. Wyszczególnione menu nie przewiduje opcji zamówienia wersji "mini" lub "połówki" tej pizzy.