- Ramenownia, znana z autorskiego podejścia do japońskiego ramenu, otwiera swój drugi lokal w Warszawie.
- Nowy punkt powstanie w kompleksie SOHO by Yareal na Kamionku, rozszerzając ofertę gastronomiczną prawobrzeżnej Warszawy.
- Lokalizacja w SOHO by Yareal wpisuje się w rozwijające się centrum kulinarne i kulturalne.
Warszawska scena kulinarna wzbogaci się o nowy, wyjątkowy punkt – Ramenownia otworzy swój drugi lokal w stolicy, a tym razem na prawobrzeżnej stronie Wisły, w kompleksie SOHO by Yareal na Kamionku. To doskonała wiadomość dla wszystkich smakoszy, którzy cenią sobie autentyczne smaki i wysoką jakość potraw.
Ramenownia – autorskie podejście do japońskiego ramenu
Ramenownia to marka, która zdobyła uznanie dzięki swojemu unikalnemu podejściu do tradycyjnego japońskiego dania – ramenu. Koncept narodził się w Łodzi, a po sukcesie pierwszego warszawskiego lokalu w LIXA City Gardens na Woli (również projekcie Yareal Polska), postanowiono rozszerzyć działalność i zaoferować swoje specjały mieszkańcom Kamionka.
Nowy lokal w SOHO by Yareal
Ramenownia zajmie lokal o powierzchni ponad 123 mkw. na parterze budynku SOHO 12, który powstaje w ramach ostatniego etapu mieszkaniowego SOHO by Yareal. Lokalizacja od strony parku linearnego zapewni gościom przyjemną atmosferę i łatwy dostęp, podkreślono w komunikacie prasowym. Zakończenie realizacji SOHO 12 planowane jest na IV kwartał 2025 roku, a otwarcie Ramenowni spodziewane jest w 2026 roku. Umowa najmu została zawarta aż na 10 lat.
SOHO by Yareal – miejsce, gdzie kulinaria spotykają się z kulturą i rozrywką:
- SOHO by Yareal to nowoczesne lokalne centrum na warszawskim Kamionku, które łączy funkcje mieszkaniowe, rekreacyjne, gastronomiczne oraz biurowe i usługowe. Projekt wyróżnia się unikalnym charakterem, wkomponowując postindustrialne budynki w nowoczesną zabudowę.
- W SOHO by Yareal znajdziemy już autorską kawiarnię i śniadaniownię Waszyngton x Soho, kawiarnię etc. Speciality coffee, a w przygotowaniu jest m.in. piekarnia. W maju 2026 r. zostanie otwarty pierwszy na warszawskim Kamionku lokal Green Caffè Nero. W historycznym budynku z ceglanym kominem powstanie hub gastronomiczny z Bułkę przez Bibułkę, Pollypizza Neopolitan i Baken.
Zdjęcia SOHO: