Food Hall Powiśle, zlokalizowany w zrewitalizowanej Elektrowni Powiśle (ul. Dobra 42), został doceniony nie tylko za bogactwo oferty gastronomicznej, ale również za wyjątkową atmosferę, położenie nad Wisłą i architekturę zabytkowego obiektu przemysłowego. Redakcja National Geographic Traveller UK wyróżniła miejsce m.in. za:
- 17 różnorodnych konceptów kulinarnych – od kuchni japońskiej i gruzińskiej, po dania włoskie, azjatyckie i amerykańskie,
- wydarzenia cykliczne – takie jak quizy, muzyka na żywo i imprezy weekendowe,
- pełną ofertę barową, która uzupełnia miejską, tętniącą życiem atmosferę hali.
Food Hall Powiśle znalazł się w zestawieniu obok tak znanych miejsc jak Markthalle Neun w Berlinie, Mercato Centrale w Rzymie, Im Viadukt Market Hall w Zurychu, Hietalahden Kauppahalli w Helsinkach oraz Cambridge Street Collective w Sheffield.
Powiśle – jedna z najmodniejszych dzielnic świata
W uzasadnieniu wyróżnienia podkreślono, że Food Hall Powiśle to nie tylko przestrzeń kulinarna, ale miejsce spotkań mieszkańców i turystów. Lokalizacja w jednej z najdynamiczniej rozwijających się dzielnic Warszawy – Powiślu, uznawanej przez The Guardian za jedną z najmodniejszych dzielnic na świecie – dodatkowo wzmacnia unikalny charakter obiektu.
- Wyróżnienie od National Geographic Traveller UK to dla nas wyjątkowy sygnał, że energia i pasja 17 niezależnych konceptów oraz naszych pięciu barów tworzą miejsce, które inspiruje nie tylko warszawiaków, lecz także podróżników z całego świata – komentuje Marta Stoczewska, Bars and Food Hall Director.
Kolejne wyróżnienie dla Food Hall Powiśle
To już nie pierwszy raz, kiedy Food Hall Powiśle zdobywa prestiżowe nagrody. W 2021 roku zwyciężył w kategorii Food Hall/Food Court w konkursie Food Business Awards, a w 2023 roku został laureatem nagrody Grube Ryby Radia Kolor w kategorii "Życie ze smakiem".
Food Hall Powiśle – kulinarne serce Elektrowni Powiśle
Food Hall Powiśle to część kompleksu Elektrownia Powiśle, który łączy funkcje handlowe, gastronomiczne, biurowe i mieszkaniowe. Na powierzchni ponad 3 000 m2 mieści się 17 autorskich konceptów restauracyjnych oraz bary, które tworzą otwartą przestrzeń dla wszystkich – od rana do późnych godzin wieczornych.