Magda Gessler

i

Autor: AKPA / Piętka Mieszko

Boże Narodzenie

Magda Gessler oferuje świąteczny catering. Jak wyglądają tegoroczne ceny?

Catering świąteczny, szczególnie wśród osób zabieganych i zapracowanych, cieszy się z roku na rok coraz większą popularnością. Jednocześnie zamówienie szeregu dań dla kilku czy kilkunastu osób to oczywiście spory wydatek. Ile zapłacą ci, którzy wybiorą potrawy z Delikatesów U Fukiera Magdy Gessler? Poznaliśmy tegoroczne ceny.

Catering świąteczny Magdy Gessler - ile kosztują bożonarodzeniowe potrawy?

Magda Gessler jest bez wątpienia jedną z najpopularniejszych restauratorek w Polsce. Wielu klientów ufa więc jej kulinarnym decyzjom - chcąc mieć pewność, że Boże Narodzenie będzie smakowite, wybierają dania z Delikatesów U Fukiera. Na stronie internetowej biznesu Gessler znaleźć już można oferowanie dania wraz z cennikiem.

Wybór jest naprawdę spory - zainteresowani mogą skusić się m.in. na kiszonki czy sery. My skupimy się jednak na potrawach i deserach typowo świątecznych, za które w tym roku będzie trzeba zapłacić:

  • Sałatka jarzynowa tradycyjna z grzybkami marynowanymi (słoik 300 g) - 43 zł (w ubiegłym roku 41 zł);
  • Ryba po grecku duszona w bukiecie warzyw włoskich (słoik 200 g) - 49 zł (w ubiegłym roku 49 zł);
  • Pierogi z kapustą i prawdziwkami (5 sztuk) - 51 zł (w ubiegłym roku 51 zł);
  • Szuba, czyli śledź przykryty pierzynką (słoik 300 g) - 59 zł (w ubiegłym roku 58 zł);
  • Barszcz czerwony jak rubin, na zakwasie (900 ml) - 67 zł (w ubiegłym roku 65 zł);
  • Uszka z borowikami do barszczu (10 sztuk) - 70 zł (w ubiegłym roku 70 zł);
  • Zupa czysta grzybowa (900 ml) - 83 zł (w ubiegłym roku 83 zł);
  • Kapusta wegańska z grzybami i pigwą ulubiona Magdy Gessler (900 ml) - 91 zł (w ubiegłym roku 91 zł);
  • Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi (1 kg) - 90 zł (w ubiegłym roku 90 zł);
  • Makowiec na bogato z orzechami (1,2 kg) - 145 zł (w ubiegłym roku 145 zł).

Lara Gessler o cenach potraw świątecznych U Fukiera

Ceny poszczególnych potraw nie są niskie, szczególnie jeśli zamawiający musi przygotować kolację wigilijną dla kilku osób. Jak jednocześnie w minionym roku podkreśliła córka restauratorki Lara Gessler, na wysokie koszty wpływają dobrej jakości składniki, ale również sama marka Magdy Gessler, na którą pracowała przez wiele lat.

- Zawsze mówię, że ani ja, ani mama nie jesteśmy w żaden sposób zaborcze na wiedzę. Wszystkimi przepisami się dzielimy, więc jeśli ktoś uważa, że to jest za drogie, to może to zrobić samemu. Natomiast jeżeli ktoś nie ma czasu, nie ma umiejętności, no to my jesteśmy po to, żeby po prostu też pomóc tym, którzy są zapracowani. W razie czego zawsze mogą zamówić - powiedziała w rozmowie z Pomponikiem.

Budka świąteczna Magdy Gessler 2023/24 - zobacz zdjęcia:

Rogale świętomarcińskie u Magdy Gessler. Cena z kosmosu