Daj pieroga dla bezdomnych! Warszawskie gastro szykuje świąteczną niespodziankę! Jak dołączyć?

i

Autor: pixabay.com, zdjęcie ilustracyjne Daj pieroga dla bezdomnych! Warszawskie gastro szykuje świąteczną niespodziankę! Jak dołączyć?

Daj pieroga dla bezdomnych! Warszawskie gastro szykuje świąteczną niespodziankę! Jak dołączyć?

2020-12-16 18:56

Możemy obdarować bezdomnych ciepłym posiłkiem i jednocześnie wesprzeć warszawskie lokale gastronomiczne! Właśnie ruszyła zbiórka na pierogi dla podopiecznych fundacji "Serce Miasta". Jak możemy do niej dołączyć?

Miejsce dla bezdomnych w klubowym warszawskim zagłębiu

Daj pieroga od Warszawskiego Gastro do Serca Miasta

Warszawskie gastro lepi pierogi dla fundacja "Serce Miasta"! To świąteczna akcja, której celem jest dostarczenie posiłków dla osób w kryzysie bezdomności. Sprawa jest bardzo prosta. Wchodzimy na internetową zrzutkę i wybieramy, ile pierogów mają przygotować zaprzyjaźnione lokale gastronomiczne. Do akcji dołączyło kilka miejsc, m.in.:

  • Chmury,
  • Młodsza Siostra,
  • No Problem.

Czytaj także: "Przygotuj prezent dla bezdomnego". Ruszyła akcja Fundacji Kapucyńskiej. Jak dołączyć?

Co ciekawe, akcja była sporą niespodzianką dla Serca Miasta. - To nie był nasz pomysł, to była inicjatywa tych miejsc - podkreśla Agnieszka Siekiera, prezeska fundacji "Serce Miasta".

Ile kosztuje posiłek dla bezdomnego?

Jeden pieróg to 1,80 zł. Możemy zakupić też całą porcję, czyli 10 pierogów za 18 zł. To od nas zależy, jaką kwotę chcemy wpłacić. - Jeśli wyczerpiemy moce przerobowe naszych knajp przed świętami, nic straconego - reszta zamówienia zostanie przekazana do Serca Miasta po świętach, gwarantujemy, że nic się nie zmarnuje - informują organizatorzy zbiórki.

Czytaj także: Awantura o "Serce Miasta". Sąsiedzi nie chcą bezdomnych na praskim podwórku

Quiz. Co było wcześniej? Masz 50 proc. szans!
Pytanie 1 z 10
Co było wcześniej?

Gastro gotuje dla bezdomnych

Do akcji dołączyły m.in. Chmury, które na co dzień nie zajmują się gotowaniem. - Jesteśmy klubokawiarnią, nie przygotowujemy dań restauracyjnych. Na co dzień serwujemy pizzę czy burrito. Ale z racji umiejętności naszych pracowników, jesteśmy w stanie po prostu wytworzyć każdy produkt profesjonalnie i smacznie. Będziemy lepić ile wlezie, ile kasy starczy - podkreśla właściciel klubokawiarni Chmury, Witold Grzybowski.

Zbiórka trwa do końca tygodnia.

Czytaj także: Zamiast hipsterskich knajp - fryzjer dla bezdomnych i jadłodajnia. "Serce miasta" aktywizuje osoby w kryzysie [WIDEO]

Jeśli jesteście świadkami ważnego wydarzenia, albo chcecie przekazać nam informacje - piszcie do nas i ślijcie zdjęcia na [email protected]!