Pokazy kulinarne, rozmowy na temat przyrządzenia deserów i ich składników, konkursy, lekcje gotowania, degustacje – to tylko część z rozrywek zaplanowanych przez organizatorów. W tym roku oprócz części targowej w programie znalazły się także liczne konkursy rangi mistrzowskiej: Lodziarskie Mistrzostwa Polski, w których wezmą udział m.in. rzemieślnicze lody KOSMOS, Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru, Otwarty Konkurs Dekoracji Cukierniczych, Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych oraz wiele pokazów w wykonaniu mistrzów krajowych i zagranicznych.
Expo Sweet to nie tylko uczta dla podniebienia, to także doskonała okazja, aby dowiedzieć się więcej o składnikach, trendach i innych ciekawostkach związanych z najprzyjemniejszą częścią branży kulinarnej. Na stoiskach podziwiać można między innymi lody w przeróżnych smakach, tradycyjne desery, a także ich wegańskie odpowiedniki, wypieki z Polski i całego świata. Nie zabraknie prezentacji, degustacji i pięknych aromatów.
Z kamerą na Expo Sweet był Bartek Kańtoch, który nie omieszkał spróbować najlepszych wyrobów cukierniczych. Nie zabrakło także wywiadów. Nasz prezenter porozmawiał nie tylko z organizatorami, ale i wystawcami. Sprawdźcie, jak wyglądają najsłodsze targi w Polsce:
Wystawcy – a więc najlepsi cukiernicy, lodziarze, piekarze i restauratorzy z całej Polski – będą czekać na spragnionych polskich ciast, wypieków i lodów 26, 27, 28 lutego (w godzinach od 10.00 do 18.00) i 1 marca (w godzinach od 10.00 do 16.00) w Centrum Expo XXI przy ulicy Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie.