Expo Sweet 2023

i

Autor: Materiały prasowe Expo Sweet

Expo Sweet 2023 - relacja z największych w Polsce targów branży cukierniczej i lodziarskiej

2023-02-27 10:38

Expo Sweet, największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej, zapraszają wszystkich miłośników słodkości. Najlepsi twórcy i producenci deserów i słodyczy z całego kraju spotykają się już po raz 15., by zaprezentować wszystkim pasjonatom słodkiej strony życia, że Polska jest krajem czekoladą, miodem i bitą śmietaną płynącym. I że w kwestii słodyczy – naprawdę mamy się czym pochwalić. Relację wideo z Expo Sweet znajdziecie w poniższym materiale.

Pokazy kulinarne, rozmowy na temat przyrządzenia deserów i ich składników, konkursy, lekcje gotowania, degustacje – to tylko część z rozrywek zaplanowanych przez organizatorów. W tym roku oprócz części targowej w programie znalazły się także liczne konkursy rangi mistrzowskiej: Lodziarskie Mistrzostwa Polski, w których wezmą udział m.in. rzemieślnicze lody KOSMOS, Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru, Otwarty Konkurs Dekoracji Cukierniczych, Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych oraz wiele pokazów w wykonaniu mistrzów krajowych i zagranicznych.

Expo Sweet to nie tylko uczta dla podniebienia, to także doskonała okazja, aby dowiedzieć się więcej o składnikach, trendach i innych ciekawostkach związanych z najprzyjemniejszą częścią branży kulinarnej. Na stoiskach podziwiać można między innymi lody w przeróżnych smakach, tradycyjne desery, a także ich wegańskie odpowiedniki, wypieki z Polski i całego świata. Nie zabraknie prezentacji, degustacji i pięknych aromatów.

Z kamerą na Expo Sweet był Bartek Kańtoch, który nie omieszkał spróbować najlepszych wyrobów cukierniczych. Nie zabrakło także wywiadów. Nasz prezenter porozmawiał nie tylko z organizatorami, ale i wystawcami. Sprawdźcie, jak wyglądają najsłodsze targi w Polsce:

ESKA Targi Expo Sweet

Wystawcy – a więc najlepsi cukiernicy, lodziarze, piekarze i restauratorzy z całej Polski – będą czekać na spragnionych polskich ciast, wypieków i lodów 26, 27, 28 lutego (w godzinach od 10.00 do 18.00) i 1 marca (w godzinach od 10.00 do 16.00) w Centrum Expo XXI przy ulicy Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie.