Ćma nad Wisłą. Restauracja Mateusza Gesslera w Elektrowni Powiśle
Restauracja przyjmująca gości 24 godziny na dobę to unikalny koncept, rzadko spotykany w branży gastronomicznej. Ćma nad Wisłą dopełni bogatą ofertę gastronomiczną Elektrowni Powiśle. Restauracja zostanie otwarta 1 czerwca i będzie czynna 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu do połowy września.
To drugi lokal słynnego restauratora, serwujący dania kuchni polskiej przez całą dobę, a pierwszy w tej części miasta, która chętnie jest odwiedzana zarówno przez mieszkańców Warszawy, jak i turystów. Zabawy na Powiślu w letnie noce nie będą kończyć się na szybkim jedzeniu w zwykłym fast-foodzie – Ćma nad Wisłą to doskonała opcja dla tych, którzy podczas całonocnych wypadów chcą się posilić czymś pożywnym.
Ćma nad Wisłą. Menu
W menu restauracji Ćma nad Wisłą klienci znajdą polskie klasyki z twistem, takie jak żurek na zakwasie, pierogi z kaczką, placek ziemniaczany, żeberka, zimne nóżki czy pieczona kaczka. Nie zabraknie też dań wegetariańskich – naleśników, tostów czy sałatek z różnymi dodatkami. Na fanów słodkich smaków w środku nocy czekają propozycje deserowe.
Restauracja Ćma nad Wisłą to kolejny nieprzeciętny koncept znanego restauratora w Elektrowni Powiśle. Nowy lokal został zaaranżowany w sąsiedztwie restauracji Dock19 by Mateusz Gessler od strony Wybrzeża Kościuszkowskiego – tuż przy bulwarach wiślanych. Duży bar, połączony z kuchnią i zainstalowany w oranżerii, zapewni wyjątkową atmosferę i funkcjonalność o każdej porze dnia i nocy.
Zobacz metamorfozę Elektrowni Powiśle. Dziś zachwyca nie tylko architekturą: