Duża sieć piekarni otworzyła pierwszy punkt w Warszawie
Piekarnie Luca debiutuje na polskim rynku lokalem przy ul. Ludwika Waryńskiego 3A, w budynku Polna Corner. Punkt jest otwarty przez cały tydzień, w godz. 6:30-21:00.
ZOBACZ RELACJĘ z pierwszego dnia działalności.
Otwarcie odbyło się 21 maja, o godz. 6:00. Wybór lokalizacji nie jest przypadkowy - przedstawiciele brandu wskazują na bliskość uczelni i budynków biurowych z wieloma potencjalnymi klientami.
"Kim jesteśmy? Piekarnią o rumuńskich korzeniach, która od 2010 roku podbija serca Klientów i zachwyca smakiem nawet tych najbardziej wymagających. Korzystamy z wysokiej jakości produktów, oferujemy autentyczny smak i świeże wypieki, które przygotowujemy na miejscu" - czytamy na profilu sieci na Facebooku. W Rumunii Luca ma już ok. 150 lokali.
W asortymencie piekarni znajdują się m.in. precle, bajgle i wiele innych wypieków. Do wyboru są też kanapki oraz kawa.