W najbliższy czwartek w restauracjach MAX Premium Burgers zadebiutuje nowy burger. Marka na razie nie zdradza jego nazwy, jednak jak podkreśla jest to kanapka, której oryginalna receptura sięga lat 70., czyli początku działalności firmy. Ma być to największy produkt w całym menu, większy od wszystkich znanych klasycznych burgerów.
Nowy burger to kolejna odsłona akcji promocyjnej szwedzkiej firmy, która polega na rzucaniu wyzwaniu konkurencji. Kampania pod hasłem "Robimy to lepiej" miała swoją pierwszą odsłonę przy okazji premiery Burgera Rywala i odbiła się szerokim echem. Teraz kontynuując sprawdzoną metodę restauracja ponownie chce zaproponować produkt, który będzie konkurencyjny dla innych fast foodów. Jak zapewnia MAX Burgers, ich wersja popularnego Big Maca, będzie smaczniejsza i większa. Jednocześnie firma stawia na działania na rzecz zrównoważonej przyszłości.
„Wprowadzając własną – większą i smaczniejszą – interpretację jednego z najbardziej znanych, klasycznych burgerów, chcemy pokazać naszym największym konkurentom, że w branży jest jeszcze wiele do zrobienia, nie tylko pod względem smaku czy jakości składników, ale także zrównoważonego rozwoju. Nasz podwójny burger będzie więc dostępny nie tylko w wersji mięsnej, ale także wegetariańskiej, z uwielbianym przez wielu naszych gości roślinnym zamiennikiem mięsa. Reprezentuje to nasze podejście do zachęcania, a nie narzucania, bardziej zrównoważonych wyborów żywieniowych" – mówi Richard Bergfors, CEO MAX Burgers.
Max Burger wprowadza swoją wersję Big Maca
Choć oficjalna premiera nowego burgera odbędzie się dopiero 21 marca, to już mieliśmy okazję, by go spróbować. Będzie on dostępny w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej z plant beef i chrupiącym bekonem. Na tę pierwszą składa się nawet dwukrotnie więcej wołowiny i sera niż w podobnym burgerze konkurencji. Sama receptura kanapki sięga lat 70-tych i jest związana z początkami działalności MAX Premium Burgers w Szwecji.
„Z dumą mogę potwierdzić, że nasza nowość produktowa będzie dostępna w trzech wersjach – z wołowiną, z wołowiną i bekonem oraz w opcji wegetariańskiej. Przez wiele miesięcy intensywnie pracowaliśmy nad tym, aby nasz podwójny burger był przede wszystkim smaczniejszy od podobnych propozycji dostępnych na rynku. Z niecierpliwością czekam na pierwsze opinie naszych gości, ale mam przeczucie, że po raz kolejny zrobiliśmy to lepiej" – mówi Jonas Mårtensson, szef kuchni w MAX Burgers.
Nowość będzie dostępna dla wszystkich od 21 marca. Wtedy również oficjalnie poznamy nazwę burgera.