Niemiecka sieć właśnie weszła do Polski. Już planują lokal w Warszawie

2025-10-30 16:27

Pod koniec października na polskiej scenie gastronomicznej zadebiutowały kultowe burgery z Berlina. Sieć Burgermeister otworzyła swój pierwszy lokal w Szczecinie, zapowiadając uruchomienie kolejnych punktów, również w Warszawie. Docelowo marka chciałaby witać klientów w nawet 20-40 restauracjach w całym kraju.

Burgermeister

i

Autor: Marcin Bielecki/ PAP

Kultowe burgery debiutują na polskim rynku

O wejściu sieci Burgermeister na polski rynek zrobiło się głośno m.in. dzięki współpracy marki z Pyszne.pl. Kultowe kanapki zawitały do Szczecina, rozpoczynając ekspansję brandu poza Niemcy - tam jest jedną z najpopularniejszych i najlepiej ocenianych restauracji szybkiej obsługi. Teraz Burgermeister chce rozwijać się nie tylko w Polsce, ale również w Czechach, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii oraz Szwajcarii.

- Wejście na rynek polski to dla nas historyczny moment. Bliskość Berlina, dynamika gospodarcza kraju i niezwykle doświadczony partner sprawiają, że Polska jest idealnym miejscem na rozpoczęcie naszej europejskiej podróży. W Pyszne.pl znaleźliśmy partnera, który nie tylko rozumie naszą pasję do jakości, ale także posiada technologię, know-how i zasięg, aby wspólnie z nami skalować nasz model biznesowy. W Niemczech notujemy rekordowe wyniki sprzedaży, a dzięki tej współpracy jesteśmy przekonani, że powtórzymy ten sukces w Polsce, docierając do milionów głodnych klientów - zaznaczył Robert Fuegert, CEO i dyrektor generalny Burgermeistera.

Burgermeister już planuje lokal w Warszawie

Pierwsza restauracja spod szyldu Burgermeister w Szczecinie została oficjalnie otwarta 28 października, jednak dzień wcześniej klienci mogli zamawiać z niej burgery dzięki wspomnianej platformie. Firma zapowiada już kolejne punkty, które mają pojawić się w największych polskich miastach, w tym również w Warszawie. 

Przypomnijmy, że historia tej niezwykle popularniej w Niemczech sieci rozpoczęła się w 2006 r. w Berlinie. Pierwszy punkt powstał w dawnej toalecie publicznej, co zdecydowanie nie zniechęciło klientów. Dziś Burgermeister ma już ponad 20 restauracji i oferuje burgery ze świeżej, irlandzkiej wołowiny oraz wypiekanych w Berlinie bułek. W menu znajdują się również frytki, koktajle mleczne, ciastka oraz napoje.

Nocna prohibicja - pilotaż nowego programu rusza w Warszawie - zobacz zdjęcia:

Pączkoburgery na Tłusty Czwartek
Warszawa Radio ESKA Google News
Jemy co chcemy
Burger roślinny