Magda Gessler z rewolucją w warszawskiej pizzerii
W premierowym odcinku nowego sezonu "Kuchennych rewolucji" Gessler udała się do borykającej się z problemem braku klientów knajpki Piccownia, prowadzonej przez przyjaciół Pawła i Radka. W ramach pierwszej wizyty w lokalu znana restauratorka zamówiła pizzę quatro formaggi, gołąbki, pizzę z prosciutto oraz szarlotkę. Choć w większości dań zauważyła jakiś potencjał, ostatecznie przedstawiła liczne zastrzeżenia. Co ciekawe, negatywnie wypowiedziała się również o... zbyt niskich jej zdaniem cenach.
Ostatecznie Gessler wprowadziła więc w lokalu swoje porządki. Nazwa została zmieniona na Ragazzi da mangiare, na miejscu pojawił się również nowy wystrój. Menu przeszło odświeżenie - dziś można tam spróbować m.in. następujących dań:
- Bruschetta na kajzerce - 24 zł;
- Krem z pomidorów - 24 zł;
- Carpaccio z pomidorów - 34 zł;
- Pizza Veneto - 49 zł;
- Pizza Roma - 59 zł;
- Pizza Di Mazo - 69 zł;
- Szarlotka - 19 zł.
Czytaj również: Kultowa amerykańska marka otwiera nowy sklep. Pojawi się pod Warszawą
Czy kuchenna rewolucja w Warszawie się udała?
Finałowa kolacja okazała się sporym sukcesem, jednak właścicielom zależało zapewne przede wszystkim na pozytywnej ocenie od Magdy Gessler w czasie wizyty powrotnej, po czterech tygodniach. Ostatecznie restauratorka również wtedy była zadowolona z przemiany oraz jej utrzymania przez Pawła i Radka, którzy zresztą na stronie internetowej knajpki podkreślili w kontekście rewolucji, że "nie żałują i chętnie zrobiliby to jeszcze raz".
Restaurację Ragazzi da mangiare znaleźć można przy skwerze Kardynała Stefana Wyszyńskiego 1 w Warszawie. Jest otwarta codziennie od godz. 13:00 do późnych godzin wieczornych. Pełne menu udostępniono na stronie internetowej lokalu.
Czytaj również: Nowa szkoła w Warszawie jak z amerykańskiego filmu. Jest "zielona klasa" i boisko na dachu
Otwarcie San Park Piaseczno (04.09.2024) - zobacz zdjęcia: